Zene, zene, zene!

(Katt a képre!)

Február 25-én iskolánkba látogatott a Melodika  csoport és egy nagyszerű élményt adott a 7. és 8. osztályos diákoknak és tanáraiknak. Nemcsak különleges hangszereket mutattak be, hanem a klasszikus zene remekeiből adtak elő egy kis csokornyit. Néhányukat fel is dolgozták, ami azért tetszett, mert az ifjúsághoz közel álló modern hangzás elemeit alkalmazták és a jazz zenére jellemző improvizáció is folyamatosan jelen volt zenéjükben. Remek tehetséges zenészek közvetlen stílusban, interaktív módon a gyerekekkel együtt zenéltek.

A következő egy órában a 7. z osztály ritmuskészség fejlesztő színes-botos játékban vehetett részt a zenészek segítségével. Nagyfokú koncentrálás mellett nagyon jót játszottak, játszva tanultak. Mindezt köszönjük a csoportnak: Csernus Katalin gitár, Antal Gábor melodika és Pödör Bálint  ütőhangszer művészeknek. Reméljük, lesz még alkalmunk Velük találkozni, hogy segítségükkel még több gyerekhez közelebb kerüljön a zene.

  

 


 

Hangszerkóstoló a BFZ-vel

2016

 

Január 7-én a Budapesti Fesztiválzenekar zenészei bemutatták gyermekeinknek a szimfonikus zenekar hangszereit.
Nagy öröm volt, hogy a bemutató után ki is próbálhatták a mini és a nagy hangszereket.
A programon részt vett: az 1. z, 3.z, 1.b , 2.b osztály és néhány tanuló a 6.z és 8.z osztályokból.
 
 
 

Reméljük a második félévben más osztályok tanulói is részt vehetnek ilyen Hangszerkóstolón.

Képek itt.

 

 

 

 


 

(Katt a képre!)

 

Csernus Katalin Színes-botos előadása nagyon nagy örömet adott a 6.z és néhány 5.z-s diáknak, akik aktív részvételükkel ki is fejezték tetszésüket.
A közös produkciók lázba hozták a gyerekeket, még a nehezebb feladatoktól sem riadtak vissza.

Reméljük, lesz még folytatás! :)

A Fesztiválzenekar ajándékba hozta nekünk az előadást, mivel a tavalyi tanévben megnyertük az "Év partneriskolája" díjat.

Köszönjük!

 

 

 

 


A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) évadjának és ifjúsági programjának szerves része, hogy minden ősszel bemutat egy új gyerekoperát, amivel aztán miniturnéra indul fővárosi és vidéki iskolákba. Idén Benjamin Britten A kis kéményseprő című operáját vitték színre, az előadásba pedig a fiatal nézők is bekapcsolódhattak egy közös daltanulás és éneklés erejéig.

Az alábbi felvétel iskolánkban a Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában készült az előadás alkalmával.

 

Britten: A kis kéményseprő című gyermekoperájáról készült képek megtekinthetők a galériában.

A képeket köszönjük Inotai Lászlónak.

Képek itt

 
 BFZ az iskolánkban

 

 

A Budapesti Fesztiválzenekar partneriskolájaként büszkék vagyunk arra, hogy a zenekar első alkalommal a mi iskolánkban mutatja be Benjamin Britten: A kis  kéményseprő című gyermekoperáját.

Ez jutalom a tavaly elnyert „legjobb partneriskola” eredményünkért.

Ezt a gyermekoperát a szerző 1949-ben írta. Bemutató: 2015.szeptember 30. 10 óra iskolánk tornaterme. Több mint 200 tanuló tekintheti meg az   előadást.

Nagy izgalommal várjuk!

 

 

 

 

Október 1-jén a Zene Világnapján a 4.n osztály látogat el a Fesztiválzenekar próbatermébe,ahol az együttes próbáját hallgathatja meg. A próbán Mozart művet  gyakorolnak majd. Ezt a lehetőséget a szülők kérésére biztosítjuk a tanulóknak.


  

Családi piknik a BFZ-vel

 

Kattints a képre! 

Iskolánk segítőként vett részt a Budapesti Fesztiválzenekar Családi Piknik rendezvényén, és egy különleges oklevelet is átvehetett.

Az ÉV PARTNER-ISKOLÁJA lettünk. :)